Des de 1950 formant persones
Truca'ns 93 725 92 77

Visita al Banc d’Espanya i la Borsa de Barcelona

El passat 25 d’octubre l’alumnat de 1r de Batxillerat de la modalitat de Ciències Socials va visitar la seu del Banc d’Espanya i la Borsa de Barcelona.

El director del Banc d’Espanya, el Sr. Lluís Expósito, els va oferir una conferència sobre les funcions d’aquesta  institució dins del marc de la Unió Europea i com es decideixen i s’apliquen les polítiques monetàries. També es van repassar alguns dels conceptes treballats a la classe com la inflació i el tipus d’interès. Finalment, en el torn de preguntes, es va donar resposta al paper que havia jugat el Banc d’Espanya en el context de la crisi financera i quina era la seva responsabilitat com a supervisor del sistema.

A la Borsa de Barcelona, la responsable de Comunicació mostrà als nois i noies com treballen els operadors de borsa (brokers i dealers), que pertanyen a agències o societats de valors  i que, des dels mostradors o des dels seus despatxos professionals, poden anar introduint totes les ordres de compra o venda dels seus clients (els inversors).

A continuació, els va oferir una explicació detallada sobre el conjunt de pantalles que omplen gran part de la sala i que recullen l’oferta i la demanda de cada un dels títols i els seus preus respectius, la qual cosa permet obtenir una informació immediata de la cotització dels valors. Així mateix, van poder observar la macropantalla on es visualitzen els valors de l’IBEX-35 i IBEX-50, així com la evolució dels indicadors de les borses estrangeres i les principals notícies actualitzades servides per l’agència Reuters. Finalment, es va obrir un torn de preguntes, durant el qual els alumnes van poder plantejar els seus dubtes.

Demana informació

Si vols rebre informació ens posem en contacte amb tu i t'assessorem en el que necessitis.