Des de 1950 formant persones
Truca'ns 93 725 92 77

Anem al Teatre Goya a veure ‘Don Joan’

Un any més, a la secció de Batxillerat del nostre centre, hem organitzat una sortida al teatre, en horari nocturn i de caràcter voluntari, dins de la programació d’activitats de les àrees de Llengua i Literatura.  En aquesta ocasió, els alumnes que van apuntar-s’hi, acompanyats d’un nodrit grup de professors, van assistir el passat 19 d’octubre a la representació de Don Joan al Teatre Goya de Barcelona.

L’obra, dirigida per David Selvas i protagonitzada per Julio Manrique i altres intèrprets reconeguts de l’escena catalana, és una adaptació lliure de la famosa peça de Molière. El dramaturg francès la va escriure prenent com a referència la primera configuració del mite del seductor irreductible, l’obra de Tirso de Molina El burlador de Sevilla. Molière va conservar del seu model el tarannà llibertí i provocador, però el va dotar d’una major dosi de cinisme i d’hipocresia, i, sobretot, va accentuar el caràcter blasfem i de desafiament de les lleis divines. Això va provocar que les primeres representacions d’aquesta peça al segle XVII suscitessin enceses polèmiques a la societat francesa.

Tant l’obra de Tirso com la de Molière barregen comèdia i tragèdia, mentre que la versió que s’ha presentat al Goya posa l’accent en els aspectes més còmics, la qual cosa ha contribuït al fet que els nostres alumnes l’hagin trobat molt del seu gust.

Demana informació

Si vols rebre informació ens posem en contacte amb tu i t'assessorem en el que necessitis.