Des de 1950 formant persones
Truca'ns 93 725 92 77

Sortida al Massís del Montgrí

El passat dilluns 30 d’octubre els alumnes de 2n de Batxillerat de les modalitats d’Humanitats i de Ciències van compartir una sortida al massís del Montgrí, per tal d’estudiar de prop continguts de les matèries de Literatura catalana i de Biologia, respectivament.

Durant la visita, tots els alumnes van poder conèixer la muntanya i l’ermita que havien servit d’inspiració a Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert) a l’hora d’ambientar la seva novel·la Solitud, obra clau del modernisme català i una de les novel·les més emblemàtiques del paisatgisme literari. En aquest mateix sentit, les alumnes d’Humanitats, que havien llegit i comentat l’obra a classe, van poder contrastar els espais reals amb alguns passatges seleccionats de la novel·la, que van llegir en veu alta.

D’altra banda, els alumnes de la modalitat de Ciències van estudiar l’ecosistema d’una petita parcel·la: el biòtop (part abiòtica constituïda pel medi, el substrat i els factors ambientals i fisicoquímics que afecten els éssers vius, com la temperatura, l’orientació, el tipus i el pH del sòl) i la biocenosi (part biòtica, formada pel conjunt de totes les poblacions que viuen en el mateix biòtop i les relacions que estableixen), que en aquest cas concret, es va centrar en l’estudi de l’estrat arbori, arbustiu i herbaci de la parcel·la.

Finalment, aprofitant el bon temps, tot el grup va pujar fins al castell que corona el massís, abans d’emprendre la baixada i el retorn cap a Sabadell.

Demana informació

Si vols rebre informació ens posem en contacte amb tu i t'assessorem en el que necessitis.