Des de 1950 formant persones
Truca'ns 93 725 92 77

El Grup Ramar

“L’aprenentatge és i serà la clau per a la formació de persones amb sentit crític i esperit de millora social”

D'on venim

El Grup Ramar té els seus orígens cap a la tardor de 1950, quan Rafael Aparicio Moreno i la seva esposa, Charo Lovera, van començar a donar classes a uns quants nois i noies de la Creu de Barberà, a una casa a l’actual edifici del carrer Guerriller Alzina, Ramar 1.

Van ser uns inicis durs, però amb moltes ganes. Sabent-se guanyar l’estima i el respecte dels veïns del barri, l’escola va anar creixent.

L’actual Ramar 1 va fer classes d’Educació Infantil, Educació General Bàsica (EGB), BUP, COU i Formació Professional en diferents branques (Administratius, Jardí d’Infància, Delineants).

Actualment, el Grup Ramar imparteix classes de la majoria de tipus d’ensenyament: Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Formació Professional (FP).

Les nostres classes han anat evolucionant al llarg dels temps, ens hem adaptat als nous temps i hem proporcionat als nostres alumnes la millor formació possible, sempre amb la idea principal de formar persones.

La nostra missió

Tenim com a missió potenciar el creixement personal del nostre alumnat en el respecte, la tolerància i l’esforç, aconseguint unes relacions interpersonals satisfactòries entre tots els membres del professorat per tal de crear un entorn educatiu participatiu i motivador.

Respecte a les empreses i institucions, volem formar persones responsables i competents, d’acord amb les necessitats i els requeriments de la societat, per contribuïr al progrés i al desenvolupament social dins d’uns valors de llibertat, tolerància i solidaritat.

La nostra visió

Les escoles del Grup Ramar volen ser els centres de referència a la ciutat de Sabadell en l’oferta de formació i educació per donar resposta a les demandes de l’alumnat, les famílies i les empreses. Uns centres en què el professorat i les noves tecnologies tinguin un paper fonamental en les tasques d’ensenyament-aprenentatge.

Ideari

La filosofia de Grup Ramar es pot resumir en set punts que ens identifiquen com a grup i que composen les bases del nostre ideari, que intentem traspassar al nostre alumnat per tal que puguin arribar a ser subjectes actius de la vida social.

Impartir una educació integral
Grup Ramar es proposa com a objectiu prioritari treballar per a la formació integral dels seus alumnes. Volem que els joves desenvolupin les seves capacitats intel·lectuals, afectives i físiques al màxim possible.

Impartir una educació personalitzada
L’educació personalitzada és un dels trets essencials del nostre ideari. Tots els alumnes són diferents. Cada un té les seves qualitats, limitacions i defectes. Per això, el Grup Ramar els procura atendre individualment i els ajuda a formar-se segons les seves necessitats, no oblidant mai que l’alumne, abans que alumne, és persona.

Impartir una educació innovadora
Grup Ramar proposa desenvolupar una pedagogia innovadora, l’objectiu de la qual és assolir que l’alumne sigui cada vegada més autònom i que aprengui a aprendre. Volem un ensenyament obert a les necessitats de la societat i una atenció especial als nous models de la formació contínua.

Impartir una educació amb valors
Grup Ramar es preocupa d’una manera especial per l’educació en aquells valors humans que són fonamentals per tal que els joves puguin arribar a ser subjectes actius de la vida social.

Grup Ramar és obert
Grup Ramar és un grup obert a tots els qui volen entrar-hi, sense distinció de races, creences religioses o polítiques, sexe… També és un grup obert a tot allò que passa en el nostre barri, en la nostra ciutat i en el món sencer.

Grup Ramar és solidari
A les escoles de Grup Ramar intentem desvetllar, en els nostres alumnes, valors de tolerància i solidaritat i d’apropar-los a les cultures d’altres pobles.

Grup Ramar és participatiu
Grup Ramar és una entitat formada per tres sectors: l’alumnat, el professorat i els pares i mares. Aquests tres elements són fonamentals per al correcte funcionament de la nostra comunitat educativa. Per aquesta raó, donem la possibilitat que tots els membres participin en la bona marxa de les escoles del grup, mitjançant les seves accions, els seus suggeriments i les seves crítiques constructives.